Lyd i Museet for Samtidskunst (DK)

‘Øystein Hauge griber, med sit bidrag til DADAILYlife, dadaismen an på en anden måde end Hans Sydow og Lars Bukdahl. Han spiller på en surprise-effekt ved gradvis at opbygge en regelmæssig struktur i sin tekst, for senere at afvige fra strukturens egen norm’.

Bidraget fra Øystein Hauge i lydkunstutstillinga DADAILYLIFE. Stad: Museet for Samtidskunst (Roskilde, DK). Tilgjengelig som del av den faste samlinga ved museet.

Magasinet DET VIRTUELLE BIBLIOTEK (DK) har sett utstillingen og skriver:

Øystein Hauge griber, med sit bidrag til DADAILYlife, dadaismen an på en anden måde end Hans Sydow og Lars Bukdahl. Han spiller på en surprise-effekt ved gradvis at opbygge en regelmæssig struktur i sin tekst, for senere at afvige fra strukturens egen norm: en række retoriske spørgsmål i form af et valg mellem to muligheder, besvares (Kama Sutra or Finnish films? Kama Sutra), og da spørgsmål nr. 11 ikke besvares med en af de to valgmuligheder, som de 10 foregående gange, skærpes opmærksomheden (Tolstoy or Gandhi? They were penpals!). Igen ved tolvte spørgsmål overraskes man, da svaret er et både og. Derefter luller Hauge os igen ind i en rytme og afviger senere fra strukturens logik igen.