Jævla homo!

Susanna Sonata (foto: André Løyning)

(Facebookpost ved André Løyning – fotograf, filmskapar og journalist)

JÆVLA HOMO. Og debatten i etterkant. Rundt da spurte Susanna (Sonata red. adm.) om jeg hadde en videoidé til en låt hun hadde laget. En tolkning av Lou Reeds Perfect Day. Jeg hadde vært med Susanna til Kongsbergjazz der hun var mottaker av DNB-prisen og takket for seg med tre konserter – deriblant med bandprosjektet Go Dig My Grave som dette er en del av. Jeg synes det er i overkant dristig å tolke sånne låter.

Så jeg ville være dristig selv. Jeg var lei av det tabloide tv-konseptet «fjerne fordommer ved å skape nye». Jeg er generelt lei av alt som er tabloid og klikkbasert. Jeg er også lei av det overdrevne og spektakulære. Siden jeg begynte å eksperimentere med lyd og bilder har jeg vært opptatt av det saktegående, som jeg synes yter begge formater den ro og respekt jeg ofte synes de trenger. Også har jeg alltid vært fan av det hverdagslige, det jordnære, det dokumentariske, tingene slik de er. Virkeligheten.

Ideen min var enkel, antakelig naiv og idiotisk. Jeg ville følge et ektepar en dag. En fin dag. Lou Reed sin versjon skal visst handle om heroinrus. Jeg tror ikke på rus. Jeg er lei av det dystopiske og stereotypiske. Jeg tror på hverdagsliggjøring av kjærlighet, uavhengig av kjønn. Jeg tror på en perfekt dag.

(sjå rulletekst for all anna informasjon):