Bruce Springsteen får Bjørnsonprisen!

Foto: Bruce Springsteens hjemmesider

Styret i Bjørnstjerne Bjørnson Akademiet tildeler Bruce Springsteen Bjørnsonprisen 2017 for hans samfunnsinnsats.

– Bruce Springsteen er en utøver som deler Bjørnstjerne Bjørnsons tro på at en kunstner skal bruke sin posisjon til å forsvare dem som trenger det, påpeke urettferdighet og oppmuntre når det er mulig, sier president for Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet, Kristenn Einarsson.

Bruce Springsteen og hans E-Street Band gir seg ikke. Tidligere i år sa han, i en skarp reaksjon til den nye amerikanske presidenten: «Our responsibility is to observe and report, to witness and testify», «We have been inspiring people through tuff times for 40 years and we will continue to do so.”

Blant tidligere vinnere av Bjørnsonprisen er Edward Snowden, forfatterne Yasar Kemal og Adonis og den norske journalisten Kristin Solberg.